Bred faglighed

Ungementor, socialrådgiver og kropsorienteret traumebehandler

 

Idet jeg har flere forskellige fagligheder med mig, har jeg mulighed for at kombinere dem, således at jeg kan hjælpe den enkelte unge, og den enkelte familie, bedst muligt ud fra lige præcis deres behov.

 

Min faglige baggrund består overordnet af:

  • Socialrådgiveruddannelsen i 2008, og ca. 12 års erfaring fra to forskellige familieafdelinger, som har givet mig en stor viden om systemet, herunder lovgivning og procedurer, samt stor erfaring med deltagelse i møder med skoler, familieafdeling, psykiatri mm.
  • Teentrivselsmentoruddannelsen i 2022, som bl.a. bygger på den kognitive tilgang, men også har elementer af kropsbehandling, familiebehandling mm. Jeg er på nuværende tidspunkt tilknyttet TeenTrivsel som partner, og er en del af et fagligt fællesskab, hvor jeg jævnligt deltager i faglig sparring.
  • Kropsorienteret traumebehandling – en uddannelse som jeg har afsluttet i oktober 2024, og som har givet mig en stor viden inden for arbejdet med traumer, kroppen og nervesystemet. Denne uddannelse gør det muligt for mig at arbejde mere terapeutisk og behandlende med de unge jeg møder.

 

Konkrete metoder:

I mit arbejde med de unge benytter jeg mig af forskellige pædagogiske og terapeutiske redskaber, herunder bl.a.

  • neuropædagogiske redskaber
  • kognitive redskaber
  • kropsterapeutiske redskaber
  • traumeterapeutiske redskaber

Jeg benytter mig ofte af forskellige visuelle modeller og tegninger, som jeg bruger til at forklare og illustrere ud fra. Det kan være modeller som forklarer hvordan hjernen bearbejder følelser eller hvordan følelser hænger sammen med kropslige reaktioner.

Det kan også være modeller som kan hjælpe den unge med at arbejde med uhensigtmæssige tanker eller vaner.

Når jeg bruger kropsterapeutiske og traumeterapeutiske redskaber, er jeg altid meget opmærksom på om den unge er tryg ved det, da det kan virke lidt nyt og anderledes. De metoder jeg bruger er meget blide, og der arbejdes med traumerne via kroppens positive energier, og med fokus på den unges ressourcer. Fysisk berøring er ikke nødvendigvis en del af behandlingen, hvis den unge ikke er tryg ved det.

Det kan have afgørende betydning at der arbejdes med de traumer og svære oplevelser som den unge har med sig, da disse ofte sætter sig som fysiske og psykiske blokeringer i kroppen, og gør det svært for den unge at komme videre. Ved at arbejde med traumerne, skabes der plads og balance i krop og hjerne, og der åbnes op for overskud, udvikling, læring og livsglæde.

Denne webside bruger cookies. Ved at forsætte med at bruge siden, accepterer du brugen af cookies.