Fleksibilitet

Jeg lægger stor vægt på fleksibilitet i mit arbejde som ungementor

Jeg er på flere måder meget fleksibel i min måde at arbejde på, idet jeg skræddersyr støtten individuelt til den enkelte unge og familien.

 

Lokation:

Jeg kommer gerne ud til de unge og familierne der hvor de bor, eller mødes et neutralt sted i nærheden af deres bopæl. Jeg har det fint med at sidde på et ungdomsværelse eller gå en tur, alt efter hvad den unge har det bedst med.

 

Tid:

En samtale/session varer ikke nødvendigvis en time, men kan tilpasses ud fra hvad der er behov for. Nogle gange kan den unge måske kun klare at snakke i 20 minutter, mens andre har det fint med at snakke i 1½ time. Nogle gange kan det være hensigtsmæssigt at jeg tager en snak med forældrene før eller efter samtalen med den unge, og så går der også noget tid med det. Vi gør det som passer bedst for jer.

 

Deltagere:

Jeg er også fleksibel i forhold til at jeg kan tale med den unge alene, eller sammen med forældrene. Det kommer helt an på hvad den unge har det bedst med.

Jeg kan også have sessioner med forældrene alene, og jeg deltager gerne i møder på skolen, i familieafdelingen, psykiatri eller lignende.

 

Kontakt:

Jeg kan kontaktes på sms og telefon, når den unge eller familien har behov for det.

Mange unge synes det er rart at kunne sende en SMS hvis de har behov for at snakke, da det kan være lettere end at ringe op. Så skriver jeg tilbage og aftaler evt. at jeg ringer til dem.

For nogle forældre er det også rart at kunne kontakte mig uden for sessionerne for en sparring på en konkret udfordring man aktuelt står i. Dette er en service som er inkluderet i den pris man betaler for et forløb.

 

Mine arbejdsmetoder:

Jeg bruger forskellige tilgange, alt efter hvad der er behov for.

I mit arbejde med de unge benytter jeg mig af forskellige pædagogiske og terapeutiske redskaber, herunder neuropædagogiske, kognitive og kropsterapeutiske redskaber.

Jeg benytter mig ofte af forskellige visuelle modeller og tegninger, som jeg bruger til at forklare og illustrere ud fra. Det kan være modeller som forklarer hvordan hjernen bearbejder følelser eller hvordan følelser hænger sammen med kropslige reaktioner. Det kan også være modeller som kan hjælpe den unge med at arbejde med uhensigtmæssige tanker eller vaner.

Hvis den unge er med på det, bruger jeg også forskellige små kropslige øvelser, som f.eks. åndedrætstræning eller sansebearbejdsningsøvelser.

Idet jeg pt. er under uddannelse i kropsorienteret traumebehandling, vil jeg efterhånden også inddrage flere elementer af den kropsorienterede tilgang i mit arbejde med de unge.

Jeg kan desuden godt lide at bruge naturen som et redskab, hvis jeg fornemmer at den unge er åben for det, og kan bruge det til noget. Ofte er naturen rigtig god til at skabe ro i nervesystemet, og give den unge mere overskud.

Denne webside bruger cookies. Ved at forsætte med at bruge siden, accepterer du brugen af cookies.