Kendskab til systemet

Jeg har kendskab til systemet og kan deltage i møder

Jeg er uddannet socialrådgiver i 2008, og har arbejdet i en familieafdeling i omkring 12 år. Jeg har derfor et godt kendskab til hvordan det offentlige system fungerer, og kan hjælpe forældre med at navigere i det.

 

Få hjælp til at “høre hvad der bliver sagt mellem linjerne”

Selvom jeg arbejder som ungementor, har jeg også min socialfaglige baggrund med mig i mit arbejde med de unge, og jeg kan derfor tilbyde en helhedsorienteret indsats, på den måde at jeg kan:

  1. Støtte den unge
  2. Støtte forældrene
  3. Hjælpe med at få skabt nogle gode rammer om den unge i skole, fritid mm.

Jeg kan støtte op om skolengangen ved f.eks. deltage i møder med skolen, familieafdeling eller psykiatri, hvis det er relevant. Jeg har deltaget i rigtig mange tværfaglige møder med skoler og andre offentlige instanser, og kan ofte ”høre hvad der bliver sagt mellem linjerne,” og der med være med til at skubbe i den retning den unge har brug for.

 

Hos unge som har skolevægring eller ufrivilligt skolefravær, er der ofte behov for at der justeres på rammerne i skolen, for at den unge kan holde fast i sin skolegang eller komme tilbage efter en periode med skolefravær. Ved at jeg taler med den unge og forældrene, kan jeg hjælpe med at finde ud af hvad der har været årsagen til skolefraværet eller skolevægringen, og hvad der skal til for at den unge kan holde til at være i skolens rammer.

Jeg hjælper de unge med at finde veje til at navigere i deres skoledag, samtidig med at jeg hjælper med at kommunikere til skolen, hvad den unge har behov for. På den måde er det ofte muligt at mødes et sted, hvor den unge faktisk kan være i skolen, enten på fuldt skema eller på nedsat skema i en periode.

 

For familier som har en sag i familieafdelingen, kan jeg hjælpe med at forstå det kommunale sprog, og med at navigere i lovgivning og retningslinjer. Jeg kan deltage som bisidder i møder, og støtte om forældrenes og de unges rettigheder i det offentlige system.

Denne webside bruger cookies. Ved at forsætte med at bruge siden, accepterer du brugen af cookies.